Gratis levering over £ 99* Lære mer

10% avslag på din første bestilling Få rabatt

Bruk £ 70+ få 15% avslag med kode: Finalround

10 medisin balløvelser: Forbedre treningsøktene dine

Different Medicine Ball Routines

Taylor Saipe |

Hva er medisinballer?

Medisinsk baller er vektede kuler som ofte brukes til styrketrening og rehabiliteringsøvelser. De varierer i størrelse og vekt, typisk fra 2 til 25 kg eller mer. De brukes ofte i funksjonelle treningsrutiner, sportstrening og fysioterapi for å målrette mot spesifikke muskelgrupper og forbedre den generelle atletiske ytelsen.


Når det gjelder å øke treningsspillet ditt, er få verktøy like allsidige og effektive som medisinballen. Enten du ønsker å forbedre din Kardio, bygg styrke, eller forbedre utholdenhet, Medisinsk balløvelser kan være din go-to. Men med så mange øvelser der ute, hvor skal du begynne? Her er 10 metoder for å overlate treningsrutinen din ved hjelp av medisinballer, alt tilgjengelig fra Trusted Made4Fighters.

Hvordan lages medisinballer?

Ah, Making of Medicine Balls! Det er en ganske interessant prosess. I kjernen er medisinballer i hovedsak vektede kuler.

De er vanligvis laget ved å fylle et slitesterkt ytre skall med tungt materiale, som kan være alt fra sand til gel eller til og med jernpellets. 


Dette ytre skallet er vanligvis laget av tøffe materialer som lær, gummi eller polyuretan for å motstå all smelling, kaste og generell slitasje de går gjennom.


Når den er fylt, er ballen forseglet tett, noe som sikrer at vekten er jevnt fordelt. Gjennom årene kan designen og materialene ha utviklet seg, men essensen forblir den samme: en solid ball som gir motstand mot treningsøktene dine. Kult, ikke sant?

10 medisin balløvelser

1. Medisinsk ball smeller for dynamisk motstand

Leter du etter en dynamisk motstandsøvelse for å legge til rutinen din? Se ikke lenger enn Medisinsk ball smeller


Denne eksplosive bevegelsen engasjerer flere muskelgrupper og får hjertet til å pumpe. For å utføre medisin ball smeller, begynn med å stå med føttene skulderbredde fra hverandre, og hold en medisinball over hodet. Engasjer kjernen og hold en svak sving i knærne. Med kraft og kontroll, smell ballen ned på bakken rett foran deg, ved å bruke hele kroppen din til å generere kraft. 


Når du smeller ballen, pust ut kraftig. Fang ballen på sprett og gjenta bevegelsen umiddelbart for ønsket antall reps. Medisinsk ball smeller gir en trening i hele kroppen, og målretter deg mot kjernen, armer, skuldre og ben, samtidig som den forbedrer koordinering og kraft.

Bytomisk medisin ball smeller

For en kvalitetss slamball, sjekk ut Black Bytomic Slam Medicine Ball 10 kg.

"Medisinsk ball smeller handler ikke bare om styrke; de ​​handler om kraft og hastighet."

2. Overhead knebøy for korsryggen og glutes

Kombiner fordelene med knebøy med den ekstra vekten av en medisinball. Holder ballen over hodet mens du huket inn korsryggen og glutes. Det er en øvelse på kroppen som også tester din balanse og stabilitet. For de som begynner, Bytomic Wall Ball 4kg er et utmerket valg.

3. Medisinsk ball Burpee Squat Thrust for cardio

Ønsker å få det Puls opp? Prøv Medisinsk ball burpee knebøy skyve For et kardioøkning! Denne dynamiske øvelsen blander intensiteten til en burpee med motstanden til en medisinball, og tilbyr en flott kombinasjon av cardio og styrketrening. 


For å utføre denne øvelsen, start med å holde en medisinball på brystnivå. Så huk ned og legg ballen på bakken foran deg. Hopp føttene tilbake i en plankeposisjon, slik at kroppen din danner en rett linje fra hode til hæler. 


Utfør en push-up om ønskelig. Deretter hopp føttene tilbake mot hendene dine, og går tilbake til en knebøyposisjon. Grip medisinballen og løft den eksplosivt når du hopper opp. Land mykt og gå umiddelbart over til neste rep. 


Denne øvelsen engasjerer flere muskelgrupper, inkludert bena, armer, bryst og kjerne, samtidig som du øker pulsen for en effektiv kondisjonstrening. 

4. Engens dødløfter for kjernestyrke

Ønsker du å styrke kjernen din? Prøv en-ben-dødløfter! Denne øvelsen er ikke bare rettet mot kjernen din, men forbedrer også balansen og stabiliteten. 


Skift vekten på det ene benet mens du holder en svak sving i kneet. Hengsel på hoftene og senk medisinballen mot bakken mens du samtidig løfter det motsatte benet rett bak deg. Hold ryggen flat og kjernen din er engasjert når du senker vekten, og tar sikte på å bringe den så nær bakken som fleksibiliteten din tillater. 


Tips: Pause kort i bunnen av bevegelsen, og gå deretter tilbake til startposisjonen.  Gjenta for ønsket antall reps før du bytter sider. 


Innlemme Engens dødløfter Inn i rutinen din kan bidra til å bygge kjernestyrke, forbedre balansen og forbedre den generelle stabiliteten. Så ta en vekt og prøv den!

5. Lunge med medisinballpass for funksjonell kondisjon

Funksjonell kondisjon handler om å trene musklene dine til å jobbe sammen, og etterligne vanlige bevegelser du kan gjøre hjemme eller på jobb. Denne øvelsen kombinerer lunger med en vri, bokstavelig talt. Mens du slynger deg, passerer medisinballen fra den ene hånden til den andre, og arbeider disse skråene. 


Vår Styrkekondisjoneringssamling Har en rekke baller som er egnet for denne øvelsen.

Bytomic Medicine Ball Lunges

6. Bent-over medisin ball rad for fullkroppsøvelser

Bøyd over Medisinsk ball rad er en fantastisk trening i hele kroppen! Begynn med å stå med føttene skulderbredde fra hverandre, og hold en medisinball med begge hender. Bøy deg fremover fra hoftene, hold ryggen rett og kjernen stram. Trekk medisinballen mot nedre ribbekk, Klemmer skulderbladene sammen


Senk deretter ballen nedover. Dette trekket fungerer øvre rygg, armer og kjernen mens du også inngår korsryggen og bena. Det er en flott måte å forbedre holdningen, bygge styrke og øke utholdenheten. I tillegg kan du gjøre det nesten hvor som helst med minimalt utstyr. Bare husk å holde det glatt og kontrollert for de beste resultatene!


Denne øvelsen blir enklere når du bruker en medisinball utstyrt med et håndtak.

7. AB Arbeid med Torso Twisting

Arbeider abs med Torso vrir seg ved hjelp av en medisinball er både hyggelig og effektivt! Begynn med å ligge på ryggen med knær bøyd og føttene flate på gulvet. Hold medisinballen med begge hendene foran brystet eller forleng armene rett over deg.


Engasjere kjernen din når du løfter skuldrene fra bakken, og vri deretter overkroppen til den ene siden, og bringer medisinballen mot motsatt hofte. Gå tilbake til sentrum og gjenta på den andre siden.


Denne øvelsen retter seg mot dine skrå, og hjelper til med å tone og styrke midjen. Det er en fantastisk måte å legge til variasjon til AB -rutinen din, samtidig som du forbedrer kjernestabiliteten og balansen. Husk å opprettholde kontrollerte bevegelser og jevn pust når du vrir deg fra side til side.

AB Arbeid med medisinball

8. Medisinsk kuleøvelser for utholdenhet

Utholdenhet er navnet på spillet når det gjelder langsiktig kondisjonssuksess. Å innlemme medisiner kuleøvelser, som brystpass, overhead kaster og rotasjonskast, kan bidra til å bygge utholdenhet over tid. 

Disse øvelsene er ikke bare morsomme, men også effektive. Dykke dypere inn i vår Medisinballersamling For å finne riktig passform for borene dine.

"Utholdenhet er ikke bare evnen til å bære en vanskelig ting, men å gjøre det til herlighet." - Et gammelt kondisjonsordning

9. Medisinsk ball Burpee Squat Thrust for Cardio and Strength

Medicine Ball Burpee Squat Thrust kombinerer den eksplosive kraften til en burpee med den ekstra utfordringen til en medisinball. Slik gjør det:


Start med å holde en Medisinsk ball på brystnivå. Sukk ned og legg ballen på bakken foran deg. Hopp føttene tilbake i en plankeposisjon, slik at kroppen din danner en rett linje fra hode til hæler. Utfør en push-up om ønskelig. Deretter hopp føttene tilbake mot hendene dine, og går tilbake til en knebøyposisjon. Grip medisinballen og løft den eksplosivt når du hopper opp. Land mykt og gå umiddelbart over til neste rep.


Denne øvelsen retter seg mot flere muskelgrupper, inkludert bena, armer, bryst og kjerne, samtidig som du øker pulsen for en effektiv kondisjonstrening. Innlemme Medisinsk ball burpee knebøy skyver inn i rutinen din for en utfordrende og dynamisk trening av hele kroppen!

Medisinsk kule

10. Balanse og stabilitet med dødløfter

Balanse og stabilitet er avgjørende for funksjonell kondisjon. Å holde en medisinball mens du utfører en en-bein-dødløft utfordrer likevekten din og styrker kjernen din. Flyttingen er enkel: å holde medisinballen foran deg, stå på det ene benet mens du tipper fremover, løfter det andre benet bak deg. 

Andre øvelser for å legge til rutinen din

Dynamisk motstand med medisinkule smeller

Dynamisk motstand handler om å engasjere flere muskelgrupper i en flytende bevegelse. Medisinsk ball smeller er et godt eksempel. Ved å løfte ballen over hodet og deretter smelle den til bakken, jobber du alt fra armene og skuldrene til kjernen din. 

Korsrygg og glutes trening med overhead knebøy

Overhead knebøy med en medisinball er en fantastisk måte å målrette mot korsryggen og glutes. Ved å holde ballen over hodet og huk, legger du til et ekstra lag med motstand som utfordrer din bakre kjede. 

Medisinsk ball burpee knebøy skyvekraft for treningsøkter med full kropp

Denne øvelsen er et fullkroppskraftverk. Å kombinere intensiteten til en burpee med en knebøy skyvekraft, alt mens du holder en medisinball, sikrer at du får en omfattende trening. Det er perfekt for de dagene når du har kort tid, men fortsatt vil ha en utfordrende økt. 

Innpakning av ting

I området for kondisjon er allsidighet nøkkelen, og medisinballer er å markere dette prinsippet. Fra grunnleggende bevegelser til eksperteknikker, tilbyr disse vektede underverkene et utall måter å forbedre styrke, balanse, utholdenhet og generell funksjonell kondisjon. Enten du er en nybegynner som ønsker å diversifisere treningsøktene dine eller en erfaren idrettsutøver som søker en ekstra utfordring, er medisinballer et uvurderlig tilskudd til din treningsarsenal.

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hvilken vektmedisinsk ball skal jeg starte med?

For nybegynnere anbefales det å starte med en lettere vekt for å sikre riktig form og unngå potensielle skader. Vanligvis anbefales et vektområde på 2 kg til 4 kg for det første. Når du blir mer vant til øvelsene og bygger styrke, kan du gradvis øke vekten. 

Er medisinballer faktisk bra for deg?

Absolutt! Medisinsk baller er allsidige verktøy som kan forbedre ulike aspekter ved kondisjon, inkludert styrke, utholdenhet, balanse og koordinering. De kan målrette mot flere muskelgrupper, forbedre kjernestyrken og legge motstand mot øvelser, noe som gjør dem mer utfordrende og effektive.

Er medisinballer bra for nybegynnere?

Ja, medisinballer er egnet for individer i alle treningsnivåer, inkludert nybegynnere. De kommer i forskjellige vekter, slik at nybegynnere kan velge en lettere ball til å begynne med. Øvelsene kan enkelt modifiseres for å matche ens treningsnivå, noe som gjør dem til et allsidig verktøy for alle.

Hva heter medisinballer nå?

Mens "Medicine Ball" er det tradisjonelle uttrykket, blir de noen ganger referert til som "treningsballer", "treningsballer" eller "medballer." Imidlertid er begrepet "medisinball" fremdeles anerkjent og brukt i treningsbransjen.

Hvor ofte skal du bruke en medisinball?

Hyppigheten av medisinens balltrening avhenger av treningsmålene dine. For generell styrke og kondisjonering, inkorporering Medisinsk balløvelser 2-3 ganger i uken inn i rutinen din er gunstig. Forsikre deg imidlertid om at du gir musklene tilstrekkelig hvile mellom øktene for å komme deg og unngå overtrening.

Hva er den sterkeste medisinballen?

"Styrken" til en medisinball refererer til dens vekt og holdbarhet. Tyngre medisinballer, som Black Bytomic Slam Medicine Ball 10 kg, er blant de sterkere alternativene. Imidlertid avhenger den beste medisinballen for deg av treningsnivået ditt og de spesifikke øvelsene du planlegger å gjøre.

Hva er forskjellen mellom en medisinball og en gymkule?

En medisinball er en vektet ball, ofte brukt til styrketrening og konditioneringsøvelser. De kommer i forskjellige vekter og størrelser. På den annen side er en gymkule, også kjent som en stabilitetsball eller sveitsisk ball, en stor, oppblåsbar ball som brukes til fleksibilitet, balanse og kjerneøvelser. Det er ikke vektet som en medisinball og brukes først og fremst til å engasjere stabilisering av muskler under øvelser.