Gratis levering over £ 99* Lære mer

10% avslag på din første bestilling Få rabatt

Bruk £ 70+ få 15% avslag med kode: Finalround

Intermitterende faste for idrettsutøvere: fordeler og beste praksis

Intermittent fasting for athletes

Taylor Saipe |

Intermitterende faste har tatt helse- og treningsverdenen med storm. Fra kjendiser til idrettsutøvere sverger mange etter fordelene. Men hva er egentlig periodisk faste, og er det egnet for idrettsutøvere? La oss dykke inn.

Hva er intermitterende faste?

Intermitterende faste, ofte referert til som om, ikke er en diett, men snarere en spisemønster. Det innebærer sykling mellom perioder med spising og faste. Den mest populære metoden er 16: 8-modellen, der du faste i 16 timer og spiser i et 8-timers vindu. Men det er andre metoder også, som den ukentlige 24-timers faste.

Intermitterende faste
https://www.nutritionnews.abbott/healthy-living/diet-wellness/what-to-consider-before-trying-an-intermittent-fasting-plan/

"Intermitterende faste handler ikke om å sulte seg selv, noe som kan være skadelig, men snarere en strategisk tilnærming til å spise."

Hvorfor idrettsutøvere vender seg til hvis

Idrettsutøvere, spesielt de i Kampsport Og MMA -krigere, leter alltid etter måter å optimalisere ytelsen på. Inne i David Goggins 'kostholdsvalg, ser vi et glimt av hvordan noen idrettsutøvere eksperimenterer med forskjellige dietter og spisemønstre.

Helsemessige fordeler

En av de viktigste grunnene til at idrettsutøvere trekkes mot periodisk faste er på grunn av helsemessige fordeler. Fasting kan forbedre metabolske markører, noe som fører til bedre cellulær effektivitet. Det antas også å hjelpe til med vekttap, noe som kan være fordelaktig for idrettsutøvere i vektklasse-idrett.

Metabolsk drivstoff og næringstiming

Under faste skifter kroppen fra å bruke karbohydrater som sin primære energikilde til å bruke lagret fett. Dette skiftet kan være gunstig for utholdenhetsidrettsutøvere, da det lar dem benytte seg av en mer bærekraftig energikilde. Dessuten blir næringstiming avgjørende. Forbruker protein Etter trening kan maksimere proteinsyntese, og hjelpe til med muskelhypertrofi.

18: 8 Kosthold

Treningstilpasninger

Det er et voksende bevismateriale som tyder på at intermitterende faste kan føre til positive treningstilpasninger. Dette inkluderer økt mitokondriell biogenese, som kan forbedre en idrettsutøveres utholdenhet. I tillegg kan motstandstrening under fastevinduet forbedre fordelene med både treningen og fasten.

Er intermitterende faste for hver idrettsutøver?

Mens det er mange Intermitterende faste proffer, det er ulemper også. For eksempel kan det hende at kaloribegrensning ikke er egnet for alle idrettsutøvere, spesielt de i idrett som krever betydelig energiproduksjon. Det er også verdt å merke seg at mens noen idrettsutøvere sverger på fordelene med IF, andre, som de som følger Andrew Tates Diet, kan finne forskjellige spisemønstre mer fordelaktig.

Det metabolske skiftet

Når du begynner intermitterende faste, gjennomgår kroppen din et betydelig metabolsk skifte. Vanligvis er kroppene våre avhengige av karbohydrater som den primære energikilden. I løpet av langvarige fasteperioder, lagrede glykogen -utarmer, noe som fikk kroppen til å benytte seg av lagret fett for energi. Denne prosessen er kjent som Metabolismeutvikling.

"Skiftet fra karbohydrater til fett som en primær energikilde kan være en spillbytter for utholdenhetsidrettsutøvere."

Cellulær effektivitet og mitokondriell biogenese

Et av de mest spennende aspektene ved periodisk faste er dens effekt på cellenivå. Fasting kan stimulere Mitokondriell biogenese—Prosessen som nye mitokondrier, ofte referert til som "krafthusene til cellen", dannes. Mer mitokondrier kan føre til forbedret energiproduksjon, noe som er avgjørende for atletisk ytelse.

Fasting og kampsport


Kamp idrettsutøvere, inkludert MMA -krigere, må ofte møte spesifikke vektklasser. Intermitterende faste kan være et verktøy for vektstyring. Ved å kombinere om med Næringsstiming, Idrettsutøvere kan oppnå vekttap uten at det går ut over muskelmasse.


Imidlertid kan raskt vekttap føre til redusert muskelmasse og kompromittert ytelse. Alltid prioriter ytelsesfordeler over raskt vekttap.

Venum Athlete Boxing

16: 8-modellen vs. ukentlig 24-timers faste

Det er forskjellige intermitterende faste -modeller, men 16: 8 Modell Og den ukentlige 24-timers faste er blant de mest populære. 16: 8-modellen innebærer 16 timer faste etterfulgt av et 8-timers spisevindu. Derimot innebærer den ukentlige 24-timers fasteing en hel dag med faste per uke.


Mens 16: 8-modellen tilbyr hyppigere, kortere fasteperioder, gir den ukentlige 24-timers faste en mer lengre periode med metabolsk drivstoffskifte. Valget mellom dem skal være basert på en idrettsutøveres treningsplan, mål og personlige preferanser.

Potensielle ulemper

Mens det er mange ytelsesfordeler Tilknyttet IF, bør idrettsutøvere være klar over potensielle ulemper. Kaloribegrensning kan føre til redusert energiinntak, noe som kanskje ikke er ideelt for treningsøkter med høy intensitet. I tillegg kroppens tilpasning til treningstilpasninger Kan variere basert på den enkelte.

Timing er alt

For idrettsutøvere, spesielt de i Kampsport eller utholdenhetsarrangementer, treningsøkter kan være overveldende. Det er viktig å justere spisevinduet i den periodiske fasteplanen med treningsregimet. Hvis du for eksempel følger 16: 8 -modellen, kan du vurdere å planlegge de mest intense treningsøktene i løpet av den siste delen av fasteperioden eller kort tid etter ditt første måltid.

Tidsklokke intermitterende faste

Næringstiming og inntak

Næringsstiming blir enda mer kritisk når du er på en periodisk fasteplan. Etter trening, prioriterer protein for å hjelpe til med muskelgjenvinning og vekst. Karbohydrater er like viktig etter trening, påfyll av glykogenlagre og hjelper til med å bli bedt om.

Hydrering og elektrolytter

Mens du faste, er det lett å overse fuktighet. Forsikre deg om at du drikker rikelig med vann under både faste og spisevinduer. For de som driver med langvarige eller intense treningsøkter, bør du vurdere elektrolyttløsninger for å opprettholde balanse og forhindre kramper.

Lytt til kroppen din

Hver idrettsutøver er unik. Selv om noen kanskje trives med intermitterende faste, kan andre synes det er utfordrende. Vær oppmerksom på hvordan kroppen din reagerer - alle tegn på tretthet, langvarige restitusjonstider eller redusert ytelse kan indikere at du trenger å justere tilnærmingen din.

Endelige tanker

Intermitterende faste for idrettsutøvere er ikke en tilnærming til alle størrelser. Det krever nøye planlegging, lytter til ens kropp, og ofte, litt prøving og feiling. Når de er gjort riktig, kan fordelene være betydelige, fra forbedrede metabolske markører til forbedret atletisk ytelse.


Ikke glem å utforske treningsutstyr for toppnivå som Hammer Fitness roer, Roemaskiner, Treningsbenker, Multi treningssentre Og mer. Her er helsen din, ytelsen og å oppnå dine atletiske mål!

Ofte stilte spørsmål (FAQ) om periodisk faste

Er intermitterende faste en god måte å gå ned i vekt på?

Ja, intermitterende faste kan være en effektiv måte å gå ned i vekt på. Ved å sykle mellom perioder med spising og faste, kan du lage et kaloriunderskudd, noe som fører til vekttap. Effektiviteten varierer imidlertid fra person til person og avhenger av overholdelse av fasteplanen og kvaliteten på matvarer som konsumeres under spisevinduet.

Er 12 timer nok til intermitterende faste?

En 12-timers rask kan betraktes som en form for periodisk faste og kan gi noen fordeler. Imidlertid anbefaler de mest populære intermitterende faste metodene, som 16: 8 -modellen, lengre fasteperioder for mer uttalte fordeler. En 12-timers faste er mer en naturlig forlengelse av faste over natten som oppstår under søvn.

Hvor mye vekt kan du miste i løpet av en måned med periodisk faste?

Resultater av vekttap kan variere mye basert på faktorer som startvekt, overholdelse av fasteplanen, kostholdskvalitet og fysisk aktivitetsnivå. I gjennomsnitt kan enkeltpersoner miste 4-8 pund i måneden med periodisk faste, men dette kan variere.

Er intermitterende faste bra for magefett?

Intermitterende faste kan bidra til å redusere det totale kroppsfettet, inkludert magefett. Fastende perioder lar kroppen benytte seg av lagret fett for energi, noe som kan føre til fett tap i forskjellige deler av kroppen, inkludert abdominalregionen.

Hvorfor er 16 timer det magiske tallet for faste?

16-timers raskt i 16: 8-modellen blir ofte sitert fordi den er lang nok til å tømme glykogenlagre og flytte kroppen til en fettforbrenningsmodus. Denne perioden gir også en balanse mellom gjennomførbarhet og effektivitet for mange individer.

Hvordan skal en nybegynner starte intermitterende faste?

Nybegynnere bør starte sakte. Begynn med et kortere fastevindu, som 10-12 timer, og øker det gradvis når kroppen din tilpasser seg. Det er også viktig å holde seg hydrert under den raske og prioritere næringstett mat under spisevinduet. Å lytte til kroppen din og rådføre deg med en helsepersonell kan også gi veiledning.

Hvilke matvarer du må unngå under intermitterende faste?

Under spisevinduet er det best å unngå høyt bearbeidede matvarer, sukkerholdige drikker og overdreven mengder usunt fett. Fokuser i stedet på hele matvarer, magre proteiner, sunt fett og komplekse karbohydrater for å maksimere fordelene ved intermitterende faste.

Bryter sitronvann raskt?

Rent vann er ideelt under faste, men en liten mengde sitron presset inn i vannet ditt bør ikke ha betydelig innvirkning på faste. Sitronvann kan være fuktighetsgivende og gi litt smak uten å tilsette betydelige kalorier eller sukker.

Kan du gjøre 16 8 intermitterende faste hver dag?

Ja, mange mennesker følger 16: 8 intermitterende faste modell daglig. Det er imidlertid viktig å lytte til kroppen din. Hvis du føler deg utmattet eller merker bivirkninger, kan det være en fordel å justere fasteplanen din eller ta sporadiske pauser.