Gratis levering over £ 99* Lære mer

10% avslag på din første bestilling Få rabatt

Bruk £ 70+ få 15% avslag med kode: Finalround

Kickboxing hansker vs boksehansker: en detaljert sammenligning

KICKBOXING GLOVES VS BOXING GLOVES

Taylor Saipe |

Hanskene du velger i kampidrettsstedet har enorm betydning, og er i stand til å gjøre en betydelig innvirkning.


Uansett opplevelsesnivå, det være seg en erfaren profesjonell eller en nybegynner som starter reisen, er det viktig å forstå de kontrastfulle egenskapene til kickboksingshansker og boksehansker. 


Så, hva skiller nøyaktig disse to hanskervariasjonene? La oss dykke dypere og avdekke ulikhetene.

Historien om to hansker

Når det gjelder debatten om 'Kickboxing hansker vs boksehansker', Det er viktig å forstå at hver type hanske er designet med en spesifikk idrett i tankene.


Boksehansker er designet for den søte vitenskapen om boksing, der slag er de eneste lovlige streikene. De har vanligvis en større, mer avrundet form for å gi ekstra polstring og beskytte hendene under en kamp.


Kickboxinghansker er imidlertid litt mer allsidige. De brukes i idretter som Muay Thai, der krigere ikke bare slår, men også kaster spark og knestreik. Dette betyr at kickboksingshansker må være fleksible nok til å gi rom for et bredere bevegelsesområde, samtidig som de tilbyr nødvendig beskyttelse.

Pro Venum Kickboxer

Anatomien til de forskjellige hanskene

En av de viktigste forskjellene mellom disse to typene hansker ligger i konstruksjonen deres. Boksehansker er designet med en grepstang i håndflaten, noe som hjelper jagerfly med å lage en strammere knyttneve. Dette er spesielt nyttig når du kaster slag, da det gir mer kraft og presisjon.


Kickboksingshansker, derimot, mangler ofte denne grepstangen. Dette er fordi kickboxers må kunne åpne hendene for å fange spark eller klinke med motstanderen.


Håndleddet er et annet forskjell. Boksehansker har vanligvis en lengre mansjett for ekstra håndleddsstøtte, noe som er avgjørende når du kaster kraftige slag. Kickboksingshansker har imidlertid ofte en kortere mansjett for å gi større mobilitet i håndleddet, noe som er nødvendig for de varierte teknikkene som brukes i kickboksing.

Vekten av saken

Når det gjelder vekten av hanskene, eller 'Oz hansker' som de ofte blir referert til, er det litt overlapp mellom boksing og kickboksing.

Begge sportsbrukshansker som kan variere fra 8 til 16 gram, avhengig av jagerens vekt og arten av treningen eller kampen.


Imidlertid brukes tyngre hansker, som 16 oz hansker, ofte i boksing til treningsformål, spesielt for arbeid på den tunge posen. Dette hjelper til med å bygge styrke og utholdenhet.


I kickboksing foretrekkes ofte lettere hansker for sin allsidighet og hastigheten de tillater.

Kvinnelig kickboxer venum

Lukkingssystemet

En betydelig kontrast mellom kickboksingshansker og boksehansker ligger i lukkesystemene deres.


Kickboxinghansker har ofte en borrelås -stropplukking, noe som gir raske og enkle justeringer. Denne typen nedleggelser gir en sikker passform, slik at jagerfly raskt kan ta på seg eller fjerne hanskene under trening eller kamper.


På den annen side bruker boksehansker tradisjonelt et snøringssystem. Dette snøresystemet gir en mer tilpasset og tett passform, da snørene kan strammes eller løsnes i henhold til bokserens preferanse. Mens blonder-nedleggelsen gir forbedret håndleddsstøtte og stabilitet, krever det hjelp fra en annen person til å binde og løsne hanskene på riktig måte, er dette grunnen til at Hook- og Loop-hanskene har fått økt popularitet i boksing spesielt for veskearbeid.

Viktigheten av håndinnpakning og ekstra polstring

Enten du skjenker boksehansker eller kickboksingshansker, forblir en ting konstant: viktigheten av håndinnpakning.


Håndomslag brukes til å feste beinene i hånden, og for å støtte håndleddet og tommelen. Dette er avgjørende for både boksing og kickboksing, da det hjelper til med å forhindre skader.


Boksehansker, spesielt de som brukes til trening eller tung posearbeid, kommer ofte med ekstra polstring. Denne ekstra dempingen hjelper til med å beskytte hendene og håndleddene mot virkningen av gjentatte slag. Noen boksehansker, for eksempel Black Rose Fumetsu Ghost Mk2 Boxing Gloves, er kjent for sin overlegne polstring og beskyttelse.


Kickboxinghansker, derimot, kan ha mindre polstring enn boksingene deres. Dette fordi de trenger å være lettere og mer fleksible for å imøtekomme det forskjellige utvalget av teknikker som brukes i kickboksing. Imidlertid har noen hansker for kickboksing også ekstra polstring for ekstra beskyttelse, spesielt i knokeområdet.

Merkevarenes rolle i deres hanskevalg

Når du velger mellom boksehansker og kickboksingshansker, kan merkevaren spille en betydelig rolle. Ulike merker tilbyr forskjellige funksjoner, stiler og kvalitetsnivå. For eksempel liker merker Cleto Reyes er kjent for boksehansker av høy kvalitet, som ofte brukes i profesjonelle anfall.


På den annen side liker merker Ringside -boksing og fumetsu Tilby en rekke hansker som er egnet for både boksing og kickboksing. Hanskene deres er kjent for sin holdbarhet, kvalitet og allsidighet.

Spotlight på spesifikke modeller

Når det gjelder å velge riktige hansker, kan det være nyttig å se på spesifikke modeller. For eksempel Venum elite boksehansker er et populært valg blant boksere for deres overlegne kvalitet og komfort. De kommer med en sikker borrelåsstropp og er kjent for sin holdbarhet.


På den annen side er Red Fairtex BGV19 Deluxe -boksehansker et flott alternativ for kickboksing. De er designet med en grepstang og ekstra polstring for maksimal beskyttelse, noe som gjør dem ideelle for både trening og konkurranse.

Velge riktig par

Når du velger mellom boksehansker og kickboksingshansker, er det noen få faktorer å vurdere. Først, tenk på sporten du deltar i. Hvis du først og fremst er boksing, vil boksehansker være den beste passformen. Hvis du er i kickboksing eller Muay Thai, vil kickboksingshansker være mer egnet.


Deretter bør du vurdere passformen og komforten. Hanskene skal passe tett rundt hendene og håndleddene uten å være for stramme. De bør også være komfortable å ha på seg i lengre perioder. 


Noen ganger kan hansker trenge litt tid på å bli slitt på riktig måte, så det anbefales å tildele noen få økter for å sikre optimal komfort før du tar en endelig dom.


Til slutt, ta hensyn til hanskens kaliber og holdbarhet. Hansker av overlegen kvalitet tilbyr ikke bare forbedret lang levetid, men gir også overlegen beskyttelse. Imidlertid har de en tendens til å komme med en høyere prislapp. Motsatt kan hansker av lavere kvalitet være rimeligere, men kan fremdeles tilby anstendig ytelse og bruke gode syntetiske materialer. Valget mellom de to avhenger av hyppigheten av bruk og intensiteten til konkurransedyktige eller treningsinnsatser.

Innpakning

Avslutningsvis handler ikke debatten mellom kickboksingshansker og boksehansker om hvilken som er bedre, men snarere om hvilken som er mer egnet for dine spesifikke behov. Begge typer hansker har sine unike funksjoner og fordeler, og det beste valget avhenger av din idrett, treningsnivå og personlige preferanser.


Husk at det rette paret av hansker kan forbedre ytelsen din, beskytte hendene og til og med forlenge karrieren din innen kampsport. 

For mer informasjon om kickboksing og annen kampidrett, sjekk ut vår Nybegynnerguide til kickboksing og utforske vårt brede spekter av boksehansker på vår hjemmeside.


Ofte stilte spørsmål

Spørsmål: Bruker du hender i kickboksing?

A: Ja, du bruker absolutt hendene i kickboksing. Kickboxing er en stand-up kampsport som kombinerer slag, spark, kneangrep og noen ganger albuestreik. Stansene i kickboksing ligner de i boksing, og det er grunnen til at håndteknikker er en avgjørende del av kickboxing -trening og konkurranse.


Spørsmål: Kan du bruke gripende hansker til tung pose?

A: Det anbefales ikke å bruke gripende hansker til tung posearbeid. Grappling hansker er designet for å gripende og blandet kampsport (MMA), der fingrene trenger å være gratis for å få tak og hold. De gir ikke samme beskyttelsesnivå som bokse- eller kickboksingshansker, som er spesielt designet for å beskytte hendene under slående øvelser som tung posearbeid.


Spørsmål: Er det bedre å gjøre boksing eller kickboksing?

A: Hvorvidt boksing eller kickboksing er bedre, avhenger av dine personlige mål og preferanser. Boksing fokuserer på slag og fotarbeid, mens kickboksing inkluderer spark og noen ganger kne- og albuestreik. Hvis du er interessert i et mer variert utvalg av teknikker, kan kickboksing være noe for deg. Hvis du foretrekker å fokusere på håndteknikker og nyte det strategiske aspektet ved boksing, kan boksing være en bedre passform.


Spørsmål: Kan kickboxing hjelpe deg i en gatekamp?

A: Kickboksing kan absolutt være nyttig i en gatekamp. Den lærer deg hvordan du kan slå effektivt med både hendene og føttene, hvordan du kan bevege deg og unngå angrep og hvordan du kan håndtere avstand mot en motstander. Det er imidlertid viktig å merke seg at den beste strategien for selvforsvar er å unngå fysiske konfrontasjoner når det er mulig.


Spørsmål: Bygger kickboksing muskler?

A: Ja, kickboksing kan bidra til å bygge muskler. Det er en trening med høy intensitet som involverer hele kroppen din. Stansene og sparkene du kaster arbeid i overkroppen, kjernen og underkroppen, og hjelper deg med å bygge styrke og muskeltonus over tid.


Spørsmål: Hvordan pakker du hendene til kickboksing?

A: Håndomslag brukes i kickboksing for å beskytte hendene og håndleddene. For å pakke hendene, begynner du med å sløyfe omslaget rundt tommelen og deretter pakke den rundt håndleddet flere ganger. Deretter pakker du den rundt knokene dine, går tilbake til håndleddet og pakker den rundt hver enkelt finger. Til slutt avslutter du med å pakke inn en hvilken som helst gjenværende lengde rundt håndleddet. Det er viktig å sørge for at innpakningen er tett, men ikke for stram.


Spørsmål: Hvorfor er kickboksing så effektiv?

A: Kickboksing er effektiv fordi det er en trening i hele kroppen som kombinerer kardio, styrketrening og fleksibilitet. Det hjelper med å forbedre utholdenheten, koordinasjonen og balansen. I tillegg er det en flott måte å lindre stress på. Teknikkene du lærer i kickboksing kan også være nyttige for selvforsvar.


Spørsmål: Hva er poengkjempende hansker som brukes til?

EN: Point Fighting Hansker brukes i poengkamp, ​​en type kickboksing der målet er å score poeng ved å lande rene teknikker på motstanderen. Disse hanskene er designet for å beskytte både jagerhendene og motstanderen, noe som gir raske, kontrollerte streik som kan score poeng uten å forårsake alvorlig skade.